Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Προσθήκη URL στο Blog σας.

Η φίλη από τα παλιά astero δεν ξέρει πως να βάλει το νέο μου blog στους συνδέσμους του δικού της, έτσι αποφάσισα να φτιάξω μία λίστα στο δικό μου και να της περιγράψω τη διαδικάσια.

Σημειώνω πως η γλώσσα που χρησιμοποιώ είναι τα Αγγλικά αλλά υποθέτω πως η διαδικασία θα είναι ίδια και στις άλλες γλώσσες.

Πας στα Settings και μετά από το Layout επιλέγεις Add a Gadget.και μετά Blog List
Για κάθε μπλογκ που θέλουμε να προσθέσουμε επιλέγουμε τον σύνδεσμο:Add a blog to your list.

Ενημέρωση συνδέσμου: Πατάμε το λεκτικό Edit και στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε rename αν θέλουμε να αλλάξουμε την ονομασία του συνδέσμου.

Διαγραφή συνδέσμου: Πατάμε το λεκτικό remove αν θέλουμε να τον βγάλουμε

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Σήκω Φύγε!

Ή αλλιώς: Qu' ils rentrent chez eux!
Οι περισσότεροι γνωρίζετε πως μεγάλωσα στις Βρυξέλλες. Εκεί για διάφορους λόγους έβγελα Γαλλικές ειδήσεις οι οποίες έδειχνα σπάνια τον ελεινό Jean Marie LePen τον πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Front National.
Ένα από τα κλασσικά συνθήματα του ήταν το Qu' ils rentrent chez eux! Το οποίο το προορίζει στους μετανάστες.

Το 1998 ήρθα να ζήσω στην Ελλάδα και όπως είναι προφανές με ενοχλούσαν (και ακόμα με ενοχλούν) πολλά πράγματα. Η έλλειψη ΠΕΖΟδρομίων, τα κορναρίσματα, η αγένεια, ο ρατσισμός και πολλά άλλα. Όταν τολμούσα και το έλεγα σε γηγενείς άκουγα όλη την ώρα: Ανθέλληνα: Σήκω Φύγε!

Οι ανθέλληνες δεν είμαστε πολλοί αλλά οι κατηγορίες είναι στερεότυπες.

Είχα αρχίσει να συνιθήζω αλλά πρόσφατα ξανα-άκουσα αυτή την κατηγορία επό έναν άνθρωπο που αγαπάω και εκτιμάω πάρα πολύ.

Τραγικό; Σίγουρα αλλά δεν πρόκειτε να γίνω ποτέ Ομωφοβικός, αντιΤούρκος, αντιΑλβανός, μακεδονομάχος,ΕΛληναράς και πολλά άλλα!

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΕΟΚ 30 χρόνια μετά.

Πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 30 χρόνια που η χώρα μας έγινε μέλος της τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα που πλέον ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως είχα γράωει κα την 9η Μαϊου, η οποία είναι η Ημέρα της Ευρώπης, είμαι Ευρωπαϊστής, δηλαδή οπαδός της Ευρωπαϊκής εννοποίησης.
Δύο Έλληνες πολιτικοί συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να είμαστε πλήρη μέλη της Ένωσης.

Ο Κωσταντίνος Καραμανλής που όχι μόνο πολέμησε τους Έλληνες λαϊκιστές που γαυγίζανε ενάντια στην συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και ο Κώστας Σημίτης που τα έβαλε με τους παπανδρεϊκούς του κόμματος του και μας έβαλε στην Ενρυωπαϊκη Νομισματική Ένωση. Αν σκεφτήμου την Οικονομική Κρίση που μαστίζει την Ανθρωπότητα όλοι μας μπορούμε να καταλάβουμε σε τι θέση θα βρισκόταν η χώρα μας αν δεν είχαμε την προστασία της.

Προσθήκη: Βρήκα την ηλεκτρονική διεύθυνση του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα