Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Αστική Τάξη.

Ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, έλλειμα της χώρας είναι η έλλειψη της Αστική τάξη. Δυστυχώς η χώρα μας δεν γνώρισε τη Βιομηχανική επανάσταση χάρη στην οποία δημιουργήθηκε αυτή η κοινωνική Τάξη. Είμαι σχεδόν απόλυτος σε αυτό το θέμα μιας και ζω σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της Ελλάδας (Κεφαλάρι Αττικής) και δεν βλέπω Αστούς.

Το ΚΚΕ φωνάζει εναντίων μίας τάξης που δεν υπάρχει. Θα μου πείτε όταν μία βουλευτής αυτού το κόμματος εμφανίζεται στα τηλέπαράθυρα με σταυρό τι ψάχνω; Το μόνο που έχω να πω είναι πως λυπάμαι τον Καρλ Μαρξ (όπου και αν βρίσκεται) μιας και μία Βουλευτής ενός κόμματος που λέει πως εμπνέεται από αυτόν ιδεολογικά έχει Χριστιανούς σαν μέλη του και μάλιστα προβεβλημένα.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Woodstock

Ένα από τα αγαπημένα μου αποφθέγδατα είναι πως η ανθρωπότητα γνώρισε έναν αιώνα και μία δεκαετία, το ξέρω πολύ καλά πως αυτή η πρόταση είναι υπερβολική αλλά δεν είναι το θέμα του ποστ μου.

Ο Αιώνας είναι ο 18ος με τις 2.5 επαναστάσεις που “γέννησαν” την ανθρωπότητα:
1.τη Γαλλικά η οποία μας* έδωσε πολιτκα δικαιώματα
2.τη βιομηχανική, η οποία διέλυσε τις συντεχνίες και μας απελευθέρωσε επαγγελματικά
2.5 Την Αμερικανική, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ότι έβαλε σε εφαρμογή τα αποτελέσματα των δύο προηγούμενων. Σαν άνθρωπος χρωστάω περισσότερα στην Αμερικανική επανάσταση παρά στην Ελληνική μιας και η δεύτερη ήταν μία εθνική επανάσταση, άρα όπως όλες οι εθνικές επαναστάσεις έχουν θετικά αποτελέσματα μόνο σε ένα έθνος.

Η δεκαετία στη οποία αναφέρομαι στην εισαγωγή είναι η δεκαετία του 60, η οποία τόσο στην Δυτική Ευρώπη όσο ειδικότερα στις ΗΠΑ προκάλεσε την κοινωνική επανάσταση απελευθερόνοντας τα καταπιεστικά ήθη είτε αυτά αφορουν το σεξ και τον έρωτα είτε τις σχέσεις των ανθρώπων γενικότερα. Το χαρακτηριστικότερο γεγονός αυτής της δεκαετίας είναι η συναυλία του Woodstock η οποία έγινε τον Αύγουστο του 1969 στην ομόνυμη κοινότητα της πολιτειάς της Νέας Υόρκης. Σε αυτή τη συναυλια πήραν μέρος όλα τα μεγαλα ονόματα της εποχής: Jimmy Hendrix, Jefferson Airplane, Joan Baez, The Who, Ten Years After και πάρα πολλοί άλλοι. Θα έλεγα πως είναι τραγικό το γεγονός ότι 40 χρόνια μετά μερικοί από αυτούς συνεχίζουν να κάνουν περιοδίες μιας και αντιβαίνει στο κλίμα του Woodstock αλλά το Ε της Ελευθεροτυπίας νούμερο 957 είχε αφιέρωμα στο Woodstock και λέει πως πολλοί από αυτούς συνεχίζουν και κάνουν συναυλίες με πολιτικό μύνημα: Ενάντια στον πόλεμο του Ιράκ, για να ενισχύσουν τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα κλπ.

Προτεινόμενα Links: www.Woodstock.com. Ίσως είναι τραγικό που ο επίσημος ιστοτόπος του Woodstock να έχει καταλυξη .com αλλά μπορεί να είναι και σημάδι της εποχής μας.

* με τη λέξη μας εννοώ την ανθρωπότητα στο σύνολο της.