Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Η χρήση της καθαρεύουσας...

Δεν γνωρίζω καλά Ελληνικά και αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: Πρώτον μεγάλωσα στο εξωτερικό και δεύτερον ο γραφικός μου χαρακήρας είναι χείριστος οπότε από το δημοτικό η βαθμολογία μου στη γλώσσα ήταν πολύ κακιά με αποτέλεσμα να μην συμπαθω αυτό το μάθημα. Επίσης μιας και δεν πήγα σε Ελληνικό σχολείο διδάχτηκα λίγο τα αρχαία Ελληνικά.

Την καθαρεύουσα την έχω συνδέσει με τους Δικαστικούς και τους Στρατιωτικούς.

Η εφημερίδα που διαβαζω είναι η Καθημερινή και χρησιμοποιεί συχνά τη καθαρεύουσα. Το πρόβλημα είναι πως τη χρησιμοποιεί παντού ακόμα και στα αθλητικά ή και σε άρθρα τα οποία έχουν γράψει άνθρωποι που πολιτεύονται στην άκρα αριστερά.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως η Ελλάδα, όπως όλες οι χώρες του κόσμου άλλωστε, έχει σοβαρότερα προβλήματα να λύσει από το γλωσσικό. Πόσο μάλλον που πίστευα πως έχει λυθεί εδώ και πολλά χρόνια...

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Οδήγησα!

Χθες 26/9/2009 οδήγησα μετά από 2 χρόνια και 17 ημέρες. Ευχαριστώ πολύ τον μεγάλο μου ξάδελφο Κωνσταντίνο Ζαρμακούπη, χάρη στον οποίο ζω, που μου έκανε τη χάρη να οδηγήσω από το παλιό Ψυχικό μέχρι το σπίτι των γονιών μου.

Μπορεί να είμαι μέλος των Οικολόγων Πράσινων αλλά η οδήγηση μου έχει λείψει πάρα πολύ. Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαι εξαρτημένος από τις ανέσεις του Δυτικού κόσμου.

Υ.Γ. Όποιος θέλει να διαβάσει περισσότερα για τον λόγο που δεν έχω δικαίωμα να οδηγάω ας διαβάσει το σχετικό μου ποστ: 2 χρόνια μετά....

Υ.Γ.2 ο ανηψιός μου αποκαλούσε το αυτοκίνητο μου όταν ήταν μικρότερος: voiture Giannis.