Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Αστυνομία - Αστυνομία παντού.

Στο προηγούμενο μου ποστ σχολίαζα τη θέληση που έχουν μερικοί ώστε να γεμίσει η Ελλάδα με αγάλματα. Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα αλλά αυτό που έχει συμβεί είναι ότι έχει γεμίσει, τουλάχιστον η Αθήνα, με αστυνόμους. Η ”έμπνεση” για το ποστ μου ήρθε χθες το βραδάκι όταν κατέβηκα από το σταθμό του Ηλεκτρικού της Κηφισιάς και στην είσοδο του Άλσους είδα 4 αστυνόμους να τα ξύνουν και να παίζουν με ένα αδέσποτο. Ο λόγος που η κυβέρνηση γεμίζει τους δρόμους με Αστυνομία είναι γιατί έχει κυριαρχήσει η άποψη πως η αύξηση της παρουσίας της Αστυνομίας μειώνει την εγκληματικότητα.

Συγνώμη αλλά διαφωνώ σχεδόν απόλυτα αν κρίνω από την εμπειρία μου στις δύο πόλεις που έχω ζήσει: Αθήνα και Βρυξέλλες. Οι Βρυξέλλες είναι η έδρα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Βέλγικου κράτους αλλά και του ΝΑΤΟ, το λογικό αποτέλεσμα είναι πολλές χώρες να έχουν 3 πρεσβευτές εκεί και να ζούνε πολλοί άνθρωποι με σοβαρά προσόντα μιας και σε αυτούς τους οργανισμούς διορίζονται βαρβάτα στελέχη. Στις Βρυξέλλες η παρουσία της Αστυνομίας κυριαρχεί και η εγκληματικότητα είναι πολλαπλάσια από της Αθήνας.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Αγάλματα αγάλματα παντού.

Το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου 2009 ο πατέρας μου έβλεπε τις “ειδήσεις” και έτυχε να ακούσω τους “διαλόγους” των ανθρώπων που βρισκόντουσαν στα παράθυρα. Ένας βουλευτής από τη Μακεδονία διαμαρτύροταν ότι ο ΓΑΠ αντί να φτιάξει αγάλματα του Μεγάλου Αλέξανδρου όπως κάνουν οι βόρειοι “ακατανόμαστοι” γείτονες μας καταργεί το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Συγνώμη αλλά το βρίσκω πολύ παράξενο όταν το δημόσιο έλλειμα χτυπάει κόκκινο και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν το κράτος να ξοδεύει χρήματα για να φιάχνει τοτέμ... (αγάλματα ήθελα να γράψω :P), είναι αχαρακτήριστοι.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Την Ευρωπαϊκή ένωση μίσησαν πολλοί τα φράγκα της ουδείς.

Γνωρίζω πολύ καλά πως σήμερα έχουμε εθνικές εκλογές και ίσως θα έπρεπε να έγραφα σχετικό ποστ αλλά μιας και είμαι Ευρωπαϊστής πρωτίμησα να γράψω ένα ποστάκι για το αποτέλεσμα του Ιρλανδικού δημοψηφίσματος για τη συνθήκη της Νίκαιας, σχετικό άρθρο: Ireland backs EU's Lisbon Treaty.

Υποθέτω πως πολλοί γνωρίζετε ότι πριν από 16 μήνες οι Ιρλανδοί είχαν καταψηφίσει τη συνθήκη σε ένα άλλο δημοψήφισμα. Τι άλλαξε από τότε και οι Ιρλανδοί άλλαξαν γνώμη; Πολύ φοβάμαι πως η απάντηση είναι η κατάσταση της οικονομίας τους. Τότε η Ιρλανδική οικονομία “πετούσε” και πολλοί αποκαλούσαν τη χώρα ο “Ιρλανδικος Τίγρης” παρομοιάζοντάς την με τους Ασιατικούς. Εν τω μεταξύ την Ιρλανδία την χτύπησε η παγκόσμια κρίση και ο μόνος λόγος που δεν χρεωκόπησε, όπως η Ισλανδία, είναι πως είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης Ευρώ.