Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Κάδος Κομποστοποίησης

Ο Κάδος Κομποστοποίησης είναι ένας κάδος, προφανώς, στον οποίο οι Άνθρωποι πετάνε τα οργανικά τους σκουπίδια και αυτός τα μετατρέπει σε κομπόστ το οποίο είναι το καλύτερο λίπασμα, είτε για κήπους είτε ακόμα και για τα λουλούδια που έχουν πολλά νοικοκυριά στα μπαλκόνια τους. Την ύπαρξη αυτών των κάδων την έμαθα από την Ανθη Αβούρη, η οποία είναι μία από τους συντονιστές της Τοπικής μου Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων, καθώς και ότι πολλοί Δήμοι δικαιολογούν δωρεάν Κάδους Κομποστοποίησης για τους Δημότες τους και έτσι έκανα αίτηση στον Δήμο μου για να πάρω ένα τον οποίο τον παρέλαβα χθες, 19/11/2009. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κάδων αλλά σχεδόν όλοι απαιτούν την ύπαρξη σκουλικιών για να μετατρέψουν τα οργανικά σκουπίδια σε κομπόστ. Σε μερικούς κάδους οι ιδιοκτήτες πρέπει να προηθευτούν τα σκουλίκια ξεχωριστά από τους Κάδους αλλά σε άλλους τα σκουλίκια παράγονται μόνα τους. Ένα απαραίτητο υλικό για την ζήμωση είναι τα πριονίδια τα οποία οι πολίτες μπορούν να τα προμηθευτούν πολύ εύκολα από ειδικά μαγαζιά.

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες του κάδου μας:




Τέλος παραθέτω και μερικούς σχετικούς σύνδεσμους, αλλά σας συμβουλεύω να επικοινωνήσετε με την Δήμο σας για να πάρετε έναν δωρεάν πριν προβείτε στην αγορά ενός:
ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΗ - Γ. ΠΑΠΠΑΣ: - ΚΑΔΟΙ ΚΗΠΟΥ
Βέκκος Κορνήλιος
Φυτώρια Αντεμισαρη.
Υ.Γ. Ξέχασα να σημειώσω τα αυτονόητα ότι μαζί με τον κάδο δίνουν και οδηγείες χρήσης και ότι ο Δήμος Κηφισιάς θα κάνει μία ενημέρωση στους Δημότες του.