Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Harley-Davidson

Ενα από τα αρκετά πράγματα που δεν καταλαβαίνω στη χώρα μας είναι η μανία με αυτές τις μηχανές.

Πριν μπω στο ζουμί του κειμένου θέλω να ξεκαθαρίσω 2 πράγματα:
1ον λόγο του ανευρύσματος μου έχω πρόβλημα με τον θόρυβο και αυτές οι μηχανές κάνουν σαν χαλασμένο τρακτέρ, οπότε κάθε φορά που ακούω ένα τέτοιο όχημα τσαντίζομαι.
2ον ένας από τους λόγους της μανίας είναι ότι πάρα πολλοί Ελληνες είναι αμερικανάκια, της πλάκας.

Προσπαθώ να βρω κάποιον ορθολογικό λόγο, πέρα από την μόνστρα στις χαζογκόμενες, για να αγοράσει κάποιος ένα τέτοιο όχημα μιας και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των μηχανών είναι ο μικρός τους όγκος που τις κάνει ευέλικτες στις πόλεις και πλεονεκτούν έναντι των αυτοκινήτων.

Το σχετικό λήμμα της Βικιπείδια είναι: http://en.wikipedia.org/wiki/Harley_Davidson.

Υ.Γ. η Brigitte Bardot είχε τραγουδήσει ένα κομμάτι για αυτές τις μηχανές:

.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο Θεόδωρος Γ. Πάγκαλος είναι ένας Ελληνας πολιτικός και τον τελευταίο καιρό μονοπωλεί, σχεδόν, την επικαιρότητα με τις δηλώσεις του.

Ο Πάγκαλος είναι αυτό που αποκαλούμε παλιά καραβάνα μιας και εκλέγεται Βουλευτής από το 1981 και έχει διατελέσει υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σε βαρβάτα υπουργεία.

Ενα από τα χαρακτηριστικά του είναι η αλαζονεία και αυτός είναι ένας παράγοντας που τον κάνει να λέει χοντράδες.

Ενα από τα αγαπημένα του “χόμπι” είναι να εξαπολύει μύδρους ενάντια στο ΚΚΕ, κάτι που προσωπικά δεν με ενοχλεί μιας και το συγκεκριμένο κόμμα δεν σέβεται πολύ το Σύνταγμα της χώρας μας...

Πριν από λίγο καιρό δήλωσε ότι οι άνθρωποι των ενόπλων δυνάμεων της χώρας δεν ανήκουν στις παραγωγικά τάξεις της κοινωνίας και πολλοί αντέδρασαν. Στο συγκεκριμένο θέμα συμφωνώ απόλυτα μιας και οι ένοπλες δυνάμεις είναι παραγωγικές μόνο σε καιρό πολέμου και ευτυχώς η χώρα μας είναι σχεδόν αδύνατον να μπει σε μία τέτοια διαδικασία. Η τελευταία φορά που πολεμήσαμε ήταν για την Κύπρο το 1974. Το 1996 παρά λίγο να μπούμε σε πόλεμο με την Κρίση των Ιμίων αλλά αυτό δεν έγινε μιας και επενέβησαν οι ΗΠΑ και σταμάτησε η κρίση. Υπουργός εξωτερικών εκείνη την εποχή ήταν ο Πάγκαλος και αυτή είναι μία από τις “κατηγορίες” που του προσάπτουν. Προσωπικά διαφωνώ γιατί ο πόλεμος είναι κάτι πάρα πολύ καταστροφικό.

Αντιθέτος τον κατηγορώ για την υπόθεση Αμπντουλάχ Οτζαλάν μιας και τον “πούλησε” πολύ φθηνά στους Τούρκους. Παραδόξως αυτή η υπόθεση έχει ξεχαστεί... Ενημέρωση 26 Απριλίου 2016, το κείμενο σε μεγάλο βαθμό τον αδικεί πράγματι ήταν ο Υπουργος όταν "πουλήσαμε" τον Οτσαλάν στου Τούρκους αλλά η αρθρογραφία του τα σπάει!!!