Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ξεπεσμός.

Παρακολουθώντας την Ελληνική κοινωνία νοιώθω ότι βλέπω ένα διαγωνισμό ξεπεσμού. Ο “ανταγωνισμός” είναι σκληρός και οι ανταγωνιστές πολλοί για αυτό θα περιορίσω τη λίστα στους 4 αλλά θα σας παρακαλούσα να μου υποδείξετε άλλους που πιστεύετε ότι αξίζουν τη διάκριση.

Πρώτο, βάζω τον Αντώνη Σαμαρά που έχει βαλθεί να κάνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μία μεγαλούτσικη, ή έστω μεγάλη, ΠολΑν. Εχω σκοπό να γράψω σχετικό ποστ οπότε σταματάω εδώ απλώς θα αναφέρω ότι αν ακούτε τριγμούς είναι από τα κόκκαλα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Δεύτερο, βάζω τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και θα του απονέμω τον τίτλο “ανεπίδεκτος μαθήσεως”, μιας και τον Δεκέμβριο του 2008 μετά τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου το κόμμα του είχε ένα διψήφιο, δημοσκοπικό έστω, ποσοστό. Κατάφερε και το έχασε και στις τελευταίες εκλογές μόλις και κατάφερε να μπει στη Βουλή. Πριν από λίγο καιρό ζήσαμε το “σίριαλ”: 300 μετανάστες ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Ευτυχώς η υπόθεση έληξε χωρίς ανθρώπινα θύματα μιας και ήταν ξεκάθαρα μία υπόθεση λαϊκιστικού εκβιασμού, το κόμμα του κυρίου Τσίπρα ήταν πίσω από αυτή την υπόθεση. Πρέπει να προσθέσω και το κίνημα “Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω”, που ξεκίνησε σαν μία νόμιμη και λογική αντίδραση πολιτών ενάντια στα παράνομα διόδια και πλέον έχει ξεχειλίσει και έγινε το κίνημα του τσάμπα-μάγκα. Ο κύριος Τσίπρας πρωτοστατεί στο ξεχείλισμα του. Οι σοφοί λένε: “το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”, άρα ο κύριος Τσίπρας δεν πρέπει να είναι πολύ σοφός.. Αν ακούτε και εδώ τριγμούς θα είναι από τα κόκκαλα του Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Τρίτη, βάζω την Ελληνική τηλεόραση και θα αναφερθώ μόνο στα νόμιμα κανάλια μιας και τα μη-νόμιμα πέρα από το ότι είναι έκνομα είναι και πάρα πολύ τραγικά. Και εδώ ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος αλλά μάλλον θα δώσω το χρυσό μετάλλιο στον Αντ1 μιας και στο κεντρικό του δελτίο χρησιμοποιεί πολύ συχνά σαν πηγή αναφοράς το περιοδικό Επίκαιρα και θεωρείται σοβαρό κανάλι.

Τέταρτο, τελευταίο αλλά όχι καταϊδρωμένο βάζω τον Ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θυμόσαστε το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε η Ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, ήταν το χρυσό μετάλλιο στο ντόπινγκ. Στους προηγούμενους αγώνες είχαμε τη κυρία Χαλκιά η οποία έμεινε στην ιστορία με τη ναζιστική δηλωσή της: “Οι Ελληνες είμαστε μόνο για τη πρώτη θέση”. Τις τελευταίες μέρες ζούμε το σίριαλ: “Η παράγκά ζει”, για όσους το αγνοούν ως παράγκα έχει μείνει στην ιστορία το σύστημα που στήνονται αγώνες στο ποδόσφαιρο. Λογικό αποτέλεσμα αυτής ήταν τα αίσχη που έγιναν στον τελευταίο αγώνα ΟΣΦΠ-ΠΑΟ όπου οι οπαδοί του Ολυμπιακού προσπάθησαν να λιντσάρουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν, δυστυχώς για τον Ελληνικό αθλητισμό δεν βλέπω φως στο τούνελ...

Θα μπορούσα να βάλω και τον Αλέκο Αλαβάνο αλλά αυτός μάλλον μπαίνει στον δεύτερο διαγωνιζόμενο που είναι και το πρώην κόμμα του.

Προσθήκη 14/3: η πορνοστάρ Πετρούλα, η οποία δηλώνει Δημοσιογράφος... Κυνηγάει τα στελέχη της τρόικας λες και είναι πελάτες της. Την πρώτη φορά που την είδα να λέει τον "καιρό" στο Star νόμιζα ότι ήταν πλάκα. Η περιπτωσή της είναι μία "επιμήκυνση" του τρίτου διαγωνιζόμενου.