Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Οι “κακοί” ξένοι...

Στο συγκεκριμένο ποστ δεν έχω σκοπό να σχολιάσω τον ρατσισμό πολλών Ελλήνων εις βάρος των μεταναστών αλλά στην αρνητική άποψη που έχουν πολλοί συμπολίτες μας για ολόκληρες χώρες.

Οι διαχρονικοί “κακοί” είναι το Ισραήλ, και οι Εβραίοι γενικότερα, καθώς και οι ΗΠΑ. Θα προσπεράσω δύο πράγματα σχετικά με τις ΗΠΑ, τα πολλά κοινά που έχουμε μιας και έχω ήδη γράψει σχετικό ποστ: Ελλάδα και Η.Π.Α. και ότι χάρη σε αυτή τη χώρα έχουμε Δημοκρατία και δεν γίναμε δορυφόρος της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενωσης.

Αλλοι διαχρονικοί “κακοί” ξένοι είναι όλοι οι γείτονες μας με πρώτους και “καλύτερους” τους προαιώνιους εχθρούς μας Τούρκους οι οποίοι κάθε μέρα ξυπνάνε με τη σκέψη πως να μας κατακτήσουν. Άλλοι βαρβάτοι “εχθροί”, αλλά όχι προαιώνιοι μιας και τους ανακαλύψαμε μόλις το 1991, είναι οι Σλαβομακεδόνες οι οποίοι έχουν σαν σκοπό τη δημιουργία της μεγάλης Μακεδονίας. Το γεγονός ότι τα αλυτρωτικά τους σχέδια σταμάτησαν να υφίστανται μετά τη συμφωνία Πινέιρο είναι λεπτομέρια για όσους κερδίζουν από τον φόβο. Ενας από αυτούς είναι ο Αγιος Θεσσαλονικής αλλά οι παίκτες μπάσκετ της εν λόγο χώρας του έκαναν το καλύτερο δώρο για τη γιορτή του: νικήσαν άνετα την Εθνική μας ομάδα την ημέρα της γιορτής του.

Τον τελευταίο καιρό μερικοί ανακαλύπτουν “κακούς” και στους εταίρους μας της ΕυρωπαΙκής Ενωσης. Ενα απλό παράδειγμα είναι η Φινλανδία που “τόλμησε” να ζητήσει εγγυήσεις για να μας δανείσει χρήματα, λέτε το μόνο προϊόν που εξάγουμε να είναι το κίνημα “Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω”; Αλλωστε μπορούμε να ειρωνευόμστε χαλαρά τους Φινλανδούς μιας και αυτή η χώρα παράγει τα Νοκια τα οποία πλέον δεν είναι τα κορυφαία κινητά στον πλανήτη...

Ομως ο απόλυτος νέος “μπαμπούλας” είναι πλέον η Γερμανία. Δεν θα τολμούσα να αμφισβητήσω ότι αυτή η χώρα έχει ένα υπερβολικά βεβαρημένο παρελθόν λόγο του Ναζισμού αλλά οι Γερμανοί ίσως να είναι το μόνο Εθνος στον κόσμο που έχει κάνει αυτοκάθαρση.

Αν δεν σας έπεισα μπορούμε να δράσουμε σαν καθώς πρέπει Ελληνες: μία δυναμική διαδήλωση μπροστά στη πρεσβεία της. Δυστυχώς δεν μπορώ να ηγούμαι της πορείας μιας και έχω ένα ταπεινό Mini Cooper, οπότε προτείνω να προηγούνται οι μεραρχίες των Porsche Cayenne, και ας είναι καλά τα χρηματά των Γερμανών υπάρχουν άπειρες στην Ελλάδα...Είμαι σίγουρος ότι τότε θα καταλάβουν ότι η βιομηχανία τους είναι κορυφαία σε πλανητικό επίπεδο χάρη στους πελάτες τους, μόνο να μην σκεφτούν ότι η βασική πηγή του πλούτου της Ελλάδας είναι οι επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκης Ενωσης, δηλαδή πάνω από όλα η Γερμανία γιατί τότε μπορεί να αποκτήσουν και αυτοί Αγανακτισμένους και θα έχουν απόλυτο δίκαιο.

Οπως έδειξε η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας δεν χρειαζόμαστε ξένους για να τη καταστρέψουμε μιας και είμαστε “ικανοί” να το κάνουμε και μόνοι μας άρα προτρέπω τους συμπολίτες μου να σταματήσουν να κατηγορούν τους, όποιους, άλλους και να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να κάνουν αυτοκριτική. Αλλωστε σύμφωνα με τη κυριαρχούσα Θρησκεία της Ελλάδας, όπως λέει και το Συνταγμά μας (σικ), η αυτοκριτική είναι αρετή. Μετά μπορούμε να πάμε στις πλατείες της χώρας μας μαζί με τους “Αγανακτισμένους” για να γιορτάσουμε σαν καθώς πρέπει Ελληνες: πάρτυ μέχρι πρωίας :)

Είχα ανεβάσει το ίδιο ποστ στις 16/9/2011 αλλά δυστυχώς πολλοί Έλληνες είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως και συνεχίζουν να βρίζουν, σχεδόν, μόνο τους άλλους :(

Μπορώ να προσθέσω και το καλοκαιρινό "σίριαλ" με τους ξένους τουρίστες που μεθάνε και κάνουν έκτροπα, δεν συμφωνώ με αυτό του είδους τον τουρισμό αλλά δυστυχώς πολλοί συμπατριώτες μας που δουλεύουν σε αυτό τον κλάδο κυνηγάνε το εύκολο κέρδος με λογικό αποτέλεσμα να έρχονται στη χώρα μας τουρίστες τέτοιου επιπέδου. Αν είχαμε λίγο μυαλό θα είμασταν τουριστικός παράδεισος.