Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Οι Γραφικοί, η επιστροφή...

Ως Γραφικός ορίζεται κάποιος που είναι παράξενος, δηλαδή λέει μπούρδες ή κάνει χαζές πράξεις. Δεδομένου ότι δεν είμαι Μπαμπινιώτης μπορεί να κάνω λάθος στον ορισμό. Εφτιαξα μία λίστα με τους πλέον γραφικούς που γνωρίζω και σας παρακαλώ αν διαφωνείτε με τις επιλογές μου ή αν έχετε να προσθέσετε κάποιον να το κάνετε.

Αρχικά ήθελα να γράψω ότι δεν θα βάλω κανένα στέλεχος του ΛΑΟΣ και του alter ego του, το ΚΚΕ, αλλά υπάρχει ένας που... ξεχωρίζει: Ο Κώστας Παπανικόλας ο οποίος συνεργάζεται με το ΛΑΟΣ. Είχα κάνει το λάθος να πάω σε μία εκδηλώσή του που έγινε στο Ζάππειο και φρίκαρα!!! Είχε παραστάσεις από τις μάχες που έδωσαν οι αρχαίοι Ελληνες με τους Πέρσες καθώς και συνεδρία Televangelism, δεν βρήκα την λέξη στα Ελληνικά, και εναλλακτικής ιατρικής. Κατά την διάρκεια των events μας είπε ότι αν κάποιος από το ακροατήριο είχε κάποιο πρόβλημα υγείας να του το πει για να το γιατρέψει, αλλιώς να του αφήσει ένα γράμμα με το πρόβλημα και τα στοιχεία του. Για ευνόητους λόγους δεν άντεξα μέχρι το τέλος οπότε του άφησα ένα σημείωμα στο οποίο τον ρωτούσα πως θα με γιάτρευε μιας και είχα πάθει ρήξη ανευρύσματος στον εγκεφαλό μου. Απάντηση δεν πήρα, παράξενο; :P Ισως αδικώ τον μπουμπούκο αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιζήσει :P

Πρώτο βάζω κάποιον που πλέον είναι ανώνυμος μιας και πέρασε το 15λεπτο της δημοσιότητας του και του οποίου το όνομα αγνοώ: αναφέρομαι στον αναβάτη μιας Harley ντυμένο τσολιά στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση που έκαναν οι οπαδοί αυτών των οχημάτων στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Τι να πρωτοσχολιάσω: το κιτς της εμφάνισης; Την ιεροσυλία της εμφάνισης; Την ηλιθιότητα της πράξης; Θα σχολιάσω μόνο το τελευταίο: Πολλοί θεωρούν, εντελώς λανθασμένα, το ΔΝΤ σαν όργανο των ΗΠΑ και δεν νομίζω ότι υπάρχει περισότερο χαμηλή “Αμερικανιά” από τις Harley-Davidson... Οσο γραφικός και γελοίος αν είναι αυτός ο τύπος ίσως δεν έπρεπε να τον είχα βαλεί μιας και πλέον είναι γνωστός μόνο στον στενό του κύκλο αλλά μιας και έγινε βασικό θέμα στα περισσότερα ΜΜΕ της Ελλάδας τον αναφέρω.

Δεύτερο βάζω τον τύπο που πέταξε ένα παπούτσι στον ΓΑΠ. Φοβάμαι ότι αυτός δεν θα ξεχαστεί τόσο γρήγορα όσο ο προηγούμενος μιας και συνεργάζεται με ένα κόμμα-φάντασμα το οποίο, δυστυχώς, έχει μέλη τα οποία προβάλλονται πολύ από τα ΜΜΕ όπως είναι ο Ζουράρις.

Τρίτος, και μάλλον διαχρονική αξία, είναι ο Αλέφαντος, δηλαδή ένας αποτυχημένος προπονητής ποδοσφαίρου που επειδή υποστηρίζει την ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στη χώρα μας εμφανίζεται συνέχεια στα κανάλια.

Τέταρτο, βάζω τον “Ας πει αλεύρι μιας και ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν στο Ναϊρόμπι τον γυρεύει”, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο.

Πέμπτο βάζω τον πρώην Θεό του ποδοσφαίρου νυν καρικατούρα: Diego Armando Maradona, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ο ορισμός του ξεπεσμού και δεν τον δικαιολογώ που είναι πρώην ναρκομανής μιας και γνωρίζω μερικούς που πλέον έχουν μία σχεδόν κανονική ζωή.

Εκτο βάζω τον ένα και μοναδικό Βύρωνα Πολύδωρα. Δεν νομίζω να έχουν ξεχάσει πολλοί Ελληνες τις δηλώσεις – αποθέωση στην έπαρση το καλοκαίρι του 2007 με τη μισή Ελλάδα καμένη: φταίει ο στρατηγός άνεμος! Δυστυχώς αυτός ο άνθρωπος ακόμα κοσμεί το κοινοβούλιο των Ελλήνων..

Εβδομο βάζω έναν υποψήφιο εθνάρχη αλλά πολύ μεγάλο μουσικοσυνθέτη τον Μϊκη Θεοδωράκη, ο οποίος πλέον σχεδόν κάθε φορά που μιλάει λέει μπούρδες, για αυτό άλλωστε αρθογραφεί και στο περιοδικό Επίκαιρα.

Ογδοο βάζω έναν από τους χειρότερους προπονητές που γνώρισε η Ελλάδα και ήταν ο βασικός υπαίτιος του φιάσκου στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994 τον Αλκέτα Παναγούλια, ο οποίος επέστρεψε σαν αναλυτής ποδοσφαίρου και έδωσε συμβουλές στον Ότο Ρεχάγκελ πριν από το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής... Στην τρίτη θέση έχω βάλει τον Αλέφαντο ο οποίος όταν η ΕΠΟ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ότο Ρεχάγκελ σαν ομοσπονδιακό διαιτητή τον έβγαλε άχρηστο... Πράγματι είναι “άχρηστος” μιας και χάρη στις οδηγείες του η Εθνική Ελλάδας κέρδισε το: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2004 :P

Ένατο βάζω τον Μανώλη Γλέζο που πλέον καλεί τους Έλληνες να μποϋκοτάρουμε τα Γερμανικά προϊόντα, είναι χαζό από μόνο του αλλά πριν από λίγες μέρες φάγαμε ένα βαρβάτο χαστούκι από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη στάση μας σχετικά με το Μακεδονικό, για όσους το έχουν ξεχάσει στην πρώτη φάση του ζητήματος πολλοί Έλληνες μας καλούσαν να μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα των χωρών που δεν είχαν υιοθετήσει απόλυτα τις θέσεις μας εξέχουση θέση είχαν τα super market Βερόπουλος, όταν η Ελλάδα σταμάτησε το έμπαργκο εις βάρος αυτής της χώρας ο Βερόπουλος ήταν από τους πρώτους που επένδυσαν εκεί, φαίνεται είναι οπαδοί του ρητού: τους Σλάβους πολλοί εμίσησαν τα φράγκα τους ουδείς...

Το πρώτο μέρος μπορείτε να το διαβάσετε εκεί: Οι Γραφικοί... .