Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ο δικαιωμένος;

Το παρόν ποστ είναι αφιερωμένο στον επόμενο Πρωθυπουργό μας τον Αντώνη Σαμαρά.

Είμαι σίγουρός ότι όλοι γνωρίζετε τα βασικά στοιχεία του βιογραφικού αλλά μπορείτε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας διαβάζοντας το σχετικό λήμμα της Βικιπαίδεια: Αντώνης Σαμαράς.

Η πολιτική του πορεία θα ήταν ήταν πράγματι αξιοθαύμαστη μιας και ένα διάστημα είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο της πολιτικής μας ζωής αλλά διαφωνώ κάθετα μιας και ο μόνος υπεύθυνος είναι ο ίδιος και οι φιλοδοξίες του, προφανώς αναφέρομαι στην εποχή που συνειδητοποίησε ότι το κόμμα που είχε ιδρύσει, τη πάλαι ποτέ Πολιτική Άνοιξη, δεν είχε κανένα μέλλον σαν κόμμα, εκτός αν επιζούσε σαν ένα μικρό κόμμα της Δεξιάς, μάλλον Ακροδεξιάς :)

Στη Νέα Δημοκρατία επέστρεψε το 2007 και δύο χρόνια μετά εκλέχτηκε πρόεδρος της.

Μέχρι εδώ θα μπορούσα να έλεγα, εντάξει είναι ένας πολιτικός που ψωνίστηκε λιγάκι από τις δημοσκοπήσεις αλλά δεν θέλω. Είναι ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που έριξε μία Δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολίτευσης.

Στο κόμμα του δεν είναι ο μόνος “δικαιωμένος” μιας και αντιπρόεδρος είναι ο κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος εν αντιθέση όμως με τον προεδρό του αυτός την είχε δει μόνο απλώς εθνοσωτήρας και έφτιαξε ένα κόμμα το οποίο είχε την ίδια κατάληξη με τη Πολιτική Άνοιξη.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πολύ έξυπνος μιας και όταν είδε ότι η εξουσία είναι κοντά ξέκοψε με τα “σταγονίδια” και έφτιαξε ένα προφίλ σοβαρού πολιτικού, σε αυτό βοήθησαν οι πιέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκείνη την εποχή η έπαρση του κύριού Μιχελάκη, εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, θύμιζε τον Σπηλιοτόπουλο μετά τις εκλογές του 2000.

Δυστυχώς, για την Ελλάδα, μερικές κακές συνήθειες παραμένουν μιας και κάνει αντιπολίτευση στη κυβέρνηση που συμμετέχει παρόλο που τα υπουργεία που ανήκουν στα στελέχη του δεν έχουν πολιτικό κόστος και είναι η πηγή δυσφήμησης προς τον Πρωθυπουργό μας Λουκά Παπαδήμο, τύφλα να έχει ο Λαλιώτης :P

Ο λαίκισμός του είναι φθηνός μιας και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι με τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας εμφανίστηκε ένα κράτος που σφετερίζονταν την Αρχαία Μακεδονία, δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι ο βασικός υπαίτιος της ήττας μας σε αυτό το θέμα είναι εκείνος.