Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Το ιστορικό κενό

Δεν έχω την απαίτηση να ορίσω τι θα γράψουν οι ιστορικοί του μέλλοντος αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η περίοδος 10 Μαρτίου 2004 – 6 Οκτωβρίου 2009 θα χαρακτηριστεί το: ιστορικό κενό

Για όσους το ξέχασαν είναι τα 5.5 χρόνια που μας κυβέρνησε ο: Κωνσταντίνος Α. Καραμανλής δηλαδή ο ανηψιός του αείμνηστου: Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος ίσως ήταν ο κορυφαίος Έλληνας πολιτικός, αν μη τι άλλο γιατί είναι ο βασικός λόγος που έγινε η Ελλάδα μέλος της τότε ΕΟΚ.

Η κληρονομιά του είναι σχεδόν όσο βαριά είναι και το όνομά του: σκάνδαλα και αποτυχίες σε όλους τους τομείς. Όπως ήταν αναμενόμενο το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία γνωρίσε την πλέον βαριά ήττα στην ιστορία της στις Εθνικές εκλογές του 2009. Επίσης σαν καλός ρήτορας θα μείνουν στην ιστορία 2 δηλώσεις του: “σεμνά και ταπεινά” και “νταβατζήδες”.

Δυστυχώς 2.5 χρόνια μετά η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αλλάξει άρδην, γνωρίζουμε την πλέον βαριά ύφεση εν καιρό ειρήνης και το πολιτικό τοπίο χαρακτηρίζεται από τη πληθώρα κομμάτων που ζητάνε τη ψήφος μας στις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Όλα δείχνουν ότι το κόμμα του κυρίου Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή θα βγει πρώτο αλλά μάλλον δεν θα έχει αρκετούς βουλευτές για να σχηματίσει αυτόνομη Κυβέρνηση.

Το τραγικό είναι ότι πολλοί σπρώχνουν* την έμεση επιστροφή του μιας και ο διάδοχός του έβαλε στα ψηφοδέλτια του κόμματος πολλά στελέχη που ήταν μπλεγμένα στα σκάνδαλα της εποχής του.

Δυστυχώς και προφανώς χαμένη είναι η Ελλάδα, το μόνο που χάνει ο κύριος Κωνσταντίνος Α.Καραμανλής είναι χρόνο μιας και πρέπει να εμφανίζεται στις εκδηλώσεις του κόμματος άρα δεν μπορεί να παίζει PlayStation:P

* Πρώτος και “καλύτερος” μάλλον είναι ο κύριος Τράγκας ο οποίος στο περιοδικό του λέει ότι οι ΗΠΑ είχανε σκοπό να τον δολοφονήσουν επειδή και καλά έκανε στενότερη τη σχέση μας με τη Ρωσία, αν πράγματι ίσχυε θα το είχαν κάνει “σεμνά και ταπεινά” :P Από ότι έχω καταλάβει οι αλλαγές στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας ήταν ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανρούπολη, ο οποίος ακυρώθηκε από τη πλευρά των Βούλγαρων και το σκάνδαλο του Βατοπεδίου με το οποίο οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώσαμε τη προεκλογική εκστρατεία του εγκληματία πολέμου Βλαντιμίρ Πούτιν :P